zaterdag, februari 17, 2007

Tweedehands boeken voor een goed doel

Sommigen van ons vieren deze week Krokusvakantie. Veel mensen beginnen rond deze tijd van het jaar de tuin op orde te brengen. Anderen gaan binnenshuis aan de slag met opruimen. De boekenkast is een van die plekken die weleens dicht slibben. Mensen die daar iets aan willen doen: kijk op www.mijnboekensteun.nl. Via deze site kun je je tweedehands boeken verkopen en het geld doneren aan het VN World Food Programme.

De website legt uit hoe het verkopen werkt:
  1. Vul de gegevens in op het donatieformulier.
  2. Is er een koper? U ontvangt automatisch een e-mail.
  3. Neem contact op met de koper, noteer het verzendadres en geef uw rekeningnummer, de prijs van het boek en eventuele verzendkosten door.
  4. Schrijf voor de nieuwe eigenaar een persoonlijke boodschap in het boek (of op een kaartje erbij).
  5. Koop geregeld? Maak het verkoopbedrag over op gironummer 100910009 t.n.v. Stichting Moving the World Nederland onder vermelding van Mijn Boekensteun of ontvang de eindafrekening van Mijnboekensteun.nl. TNT Post doneert per verzonden boek € 1.50 van de portokosten aan het goede doel.

    Staat uw boek zes maanden op de website en is het nog niet verkocht, dan ontvangt u automatisch een e-mail. U kunt dan bijvoorbeeld de prijs aanpassen om de verkoopkans te vergroten.
Voor mensen die vinden dat een boekenkast nooit te vol staat: ga ook naar www.mijnboekensteun.nl en koop een tweedehands boek waarvan de opbrengst naar ditzelfde World Food Programme gaat!

Labels: , , , , , , ,