maandag, september 25, 2006

Zuinige auto’s: goed voor uw portemonnee en voor het milieu

Het brandstofverbruik van auto’s verschilt sterk. Wie kiest voor een energiezuinige auto kan per jaar wel 1000 euro uitsparen en een er energiezuinige auto is bovendien goed voor het milieu. De Stichting Natuur en Milieu heeft een overzicht gemaakt, waarbij u per categorie kunt zien welke auto’s het zuinigst zijn en welke brandstof zuipen.
Kassa, 23-09-06
Bekijk de resultaten van het onderzoek op de website van Kassa.

Andere websites

Een website die vaak informatie publiceert (in het engels) over duurzaam vervoer is de site van World Changing, bijvoorbeeld in hun wekelijkse bericht The week in sustainable mobility.


Andere websites over vervoer en milieu, terug te vinden in onze links onder 'vervoer':
  • Greenwheels
    "Heb je af en toe een auto nodig? Dan biedt een abonnement op Greenwheels jou hetzelfde gemak als een eigen auto, maar je betaalt alleen wanneer je hem gebruikt."

  • Wheels4all
    "Wheels4all is er op gericht de auto als handig vervoermiddel op een efficiënte manier te organiseren. Handig betekent dat er vlak bij de voordeur van een deelnemer – om de hoek - een auto beschikbaar moet zijn."

  • Fiets naar je werk - Campagne website
    U vindt hier uitgebreide informatie over fietsen in het algemeen en fietsen naar het werk in het bijzonder. Meld u aan, houd online uw gefietste kilometers bij en kijk waar het geld dat u bij elkaar fietst naartoe gaat.

  • Het Nieuwe Rijden
    Lekker ontspannen achter het stuur zitten. Meer comfort voor u en uw passagiers. Meer gelegenheid om op de weg te letten. Flink besparen op uw autokosten. En ook nog eens bijdragen aan een beter milieu."

  • Klimaatneutraal
    "Door bij te dragen aan klimaatprojecten zoals de aanplant van bossen en ontwikkeling van duurzame energiebronnen, wordt elders op aarde eenzelfde hoeveelheid CO2 opgenomen (of wordt de uitstoot voorkomen)."


Technorati Tags: , , , , , , ,