vrijdag, september 22, 2006

Kunsthal Kookt Eerlijke Voeding

Komend weekend (vrijdag 29 sept tot zondag 1 okt) organiseert de Kunsthal in Rotterdam voor de tweede maal het drie daagse festival KunsthalKOOKT - Festival voor de Echte Smaak.
Voor de tweede keer is de Kunsthal dé verzamelplaats van eerlijk eten. KunsthalKOOKT, in 2004 gekozen tot beste culinaire evenement, is in het leven geroepen om het beste van eigen bodem te laten zien en vooral proeven. Tijdens een drie dagen durend Festival voor de Echte Smaak staat het ambachtelijk product centraal. In een enorme markthal verkopen kleinschalig werkende producenten hun waren. In het Kooktheater staat de crème de la crème van de Nederlandse culinaire wereld en er zijn tientallen workshops.
Impressie KunsthalKOOKT 2004 - Foto’s: Copyright Michiel Fokkema

Over het festival
Een zo breed mogelijk publiek bewust maken van het bestaan van kwaliteitseten. Om culinaire tradities en ambachtelijke, kleinschalige bereidingswijzen voor de ondergang te behoeden.

Het gaat in KunsthalKOOKT om roerende cultuurgoederen die vaak alleen op kleine en lokale schaal bekendheid genieten. Samen vormen ze een culinaire monumentenlijst die tijdens KunsthalKOOKT wordt gepresenteerd en geproefd. Uitgenodigd zijn binnen- en buitenlandse producenten van ambachtelijk brood. Van boeren rauwmelkse kazen. Van groenten die op natuurlijke wijze zijn geteeld. Van fruit dat heeft mogen groeien tot de perfecte rijpheid. Te gast zijn ook slagers en koks die werken met dieren die buiten hebben gelopen en goed hebben gegeten voordat ze worden geslacht. KunsthalKOOKT is een evenement dat gericht is op eerlijk voedsel. Op producten die geteeld worden met respect voor de seizoenen, vrij zijn van chemische bestrijdingsmiddelen en een gegarandeerde herkomst hebben. Ook 'de industrie' komt aan bod, die als reactie op BSE, varkenspest, vogelgriep en salmonella, zoekt naar veilige alternatieven. KunsthalKOOKT staat stil bij de laatste ontwikkelingen. Welke voeding krijgt de consument over tien jaar voorgeschoteld? Hoeveel waarde wordt er gehecht aan goede voeding? De manifestatie KunsthalKOOKT is innovatief en voor de museale wereld een absoluut novum. Rotterdam, als snelst groeiende horecastad van het land, maar ook als vetste stad, biedt de juiste locatie voor een grootschalig culinair evenement. Tientallen standhouders, workshops, proeverijen samengebracht tot een bruisend culinair hoogstandje onder het dak van de Kunsthal.

KunsthalKOOKT, Festival voor de Echte Smaak is een initiatief van de Kunsthal Rotterdam, gastconservator is Ellen Scholtens, culinair journalist van het AD.
Opening en Entree
Het festival is geopend op vrijdag 29 september en zaterdag 30 september van 10.00 - 20.00 en op zondag 1 oktober van 10.00 - 17.00. Entree €15,00. Alle deelnemers en een overzicht van de workshops zijn te vinden op www.kunsthal.nl.

Technorati Tags: , , , , , ,