De wereld een dorp - help je buren
Sinds de intrede van het internet horen we vaak uitspraken als 'de wereld is een dorp'. Met de website www.nabuur.com overbrugt NABUUR daadwerkelijk de fysieke afstand tussen mensen wereldwijd en maakt ze buren van elkaar. En goede buren helpen elkaar in tijden van nood, toch?
"Als je – verre – buurman met een probleem zit of hulp nodig heeft help je. Samen met de andere ‘buren’ kom je tot oplossingen, en samen voer je die uit. Ieder naar eigen vermogen. De één doet dat door te helpen met kennis, ideeën en contacten. De ander door erheen te gaan en fysiek de handen uit de mouwen te steken. En een derde door de middelen te verstrekken.
Dàt is het principe van NABUUR. Een nieuw wereldomspannend netwerk van virtuele buren. Mensen die bij elkaar terecht kunnen. De één omdat de plek waar hij woont met een probleem kampt. De ander omdat hij iets wil bijdragen aan het oplossen van dat probleem. Zijn kennis of zijn kunde. Zijn fysieke steun of zijn financiële middelen. Zoveel of zo weinig als hij zelf wil. Met de mogelijkheid om zelf zicht te hebben op de voortgang."
Op Fill the Gap 3 (november 2005) zag ik NABUUR voor het eerst maar Wim de Bie interviewde al in april 2004 de grondlegger van het initiatief, Siegfried Woldhek. Beluister het interview via Bieslog, het weblog van Wim de Bie.
Meedoen
Er zijn verschillende manier waarop je deel kunt nemen aan dit initiatief:
Door u als virtuele buur (‘Neighbor’) voor een locale gemeenschap in te zetten. Kijk voor meer informatie op www.nabuur.com.
- Door u op te geven als voortrekker (‘Facilitator’) van een groep virtuele buren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met George Hoogendoorn (info AT nabuur.com).
- U kunt ook bijdragen door een lokale gemeenschap waar u contacten mee heeft met NABUUR in contact te brengen. Daarvoor kunt u contact opnemen met Claudia Schalkx (claudia AT nabuur.com).
[Update 8 Dec 2006: Gewijzigd email adres NABUUR.]
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home