maandag, juni 12, 2006

Lokale, biologische producten

Een manier om je 'voetafdruk' te verkleinen is het kopen van lokale producten, zoals je eten. Hierdoor wordt bijvoorbeeld veel milieuvervuiling voorkomen aan vervoer van producten.

Eat In, Act Out Week
The Food Project organiseert eind juli een Eat In, Act Out week om de consumptie van lokale producten te stimuleren.

What is Eat In, Act Out week?
Eat In, Act Out Week is an annual event to encourage communities to eat locally and think critically about their food choices. "Eat In" refers to using local food, cooking food yourself instead of eating fast food or take out, and "Act Out" means speaking up and taking action to change our food system and promote local food.

Who is participating?
Everyone who cares about local food. See where organizations are planning an event on our Events Map.

De webpagina van The Food Project over dit onderwerp heeft veel achtergrondinformatie, handige tips en sjablonen en een intekenlijst om de lokale initiatieven zichtbaar te maken. De lijst bevat zoals het er nu naar uitziet alleen initatieven in Noord Amerika, maar dat hoeft niet zo te blijven natuurlijk!

Open Dagen biologische boeren
Aanstaande zaterdag en/of zondag houden veel biologische en biologisch-dynamische boerenbedrijven hun deuren open voor publiek. Dit is dus een mooie gelegenheid om kennis te maken met lokale boeren die verantwoord voedsel produceren. Op de website van Biologica is een lijst te vinden met de deelnemende bedrijven en de activiteiten die er worden georganiseerd.

Beide activiteiten zijn opgenomen in de Kleine Beetjes Kalender. Als je nog tips hebt van activiteiten die in deze kalender kunnen worden opgenomen, laat het dan weten via kleinebeetjes (apenstaartje) gmail.com

Technorati Tags: , , ,