zaterdag, april 08, 2006

Zuiver drinkwater voor iedereen

Het Health Sience Institute van Procter & Gamble heeft sinds enkele jaren een Safe Drinking Water programma. Hiermee probeert zij oplossingen te vinden voor het gebrek aan schoon drinkwater dat wereldwijd het leven van een miljard mensen dagelijks beïnvloedt. Samen met het CDC (Centers for Disease Control and Prevention) ontwikkelde het instituut 'PUR Purifier of Water'.

PUR Purifier of Water
PUR is een poeder dat vervuild water zuivert doordat het het vuil laat neerslaan, waarna het uit het water gezeefd kan worden. Op deze foto's en video's laten zien hoe simpel het werkt en wat de impact van PUR is op het leven van mensen. Via de website kunnen mensen een donatie geven aan het project.

Dagelijks sterven duizenden kinderen per dag aan ziektes die vooral worden veroorzaakt door vervuild drinkwater. Dit middel gaat deze kindersterfte tegen en draagt zo bij aan het bereiken van de in 2000 opgestelde millenium ontwikkelingsdoelen. In 2004 won PUR de World Business Award, die werd uitgereikt door de Internationale Kamer van Koophandel en het UNDP.

[Bedankt voor de link, Marc.]

Technorati Tags: , , ,