vrijdag, maart 31, 2006

Afrikadag 2006

De Afrikadag, jaarlijks georganiseerd door de Evert Vermeer Stichting, vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 april in de Haagse Hogeschool in Den Haag. Sprekers zijn onder andere Agnes van Ardenne (Minister van Ontwikkelingssamenwerking) en Jan Pronk (Vertegenwoordiger van VN in Sudan). Verschillende ochtend- en middagsessies waarvoor inschrijving vereist is, beginnen langzaam vol te lopen.
Hebben Afrika en ontwikkelingssamenwerking ook uw belangstelling?

Voor iedereen die Afrika een warm hart toedraagt en meer wil weten over ontwikkelingssamenwerking organiseert de EVS ook in 2006 weer de Afrikadag!

De laatste tijd wordt er veel gesproken over het draagvlak in Nederland voor ontwikkelingssamenwerking. Het grote publiek zou niet langer geloven in het nut van internationale samenwerking. De EVS is het daar niet mee eens. Het grote aantal bezoekers van de jaarlijkse Afrikadag geeft namelijk een heel ander beeld. Op deze dag laten de vele bezoekers zien dat Afrika en ontwikkelingssamenwerking er wel degelijk toe doen en een prominente plek verdienen op de politieke agenda.

Vandaar dat de EVS ook dit jaar weer met veel enthousiasme een nieuwe Afrikadag organiseert. Zowel voor mensen die graag meer willen horen, zien en weten over Afrika, als voor doorgewinterde deskundigen, biedt de Afrikadag een boeiend programma.

Internationale sprekers gaan met elkaar in debat over actuele onderwerpen en in het uitgebreide keuzeprogramma kun je deelnemen aan politieke debatten, luisteren naar lezingen, brainstormen over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking, Afrikaans djembé leren spelen en dansen. Daarnaast is er een informatiemarkt waar tientallen ontwikkelingsorganisaties laten zien waar zij mee bezig zijn. Het uitgebreide cultuurprogramma met muziek, dans en exposities geeft de Afrikadag een sfeervol en bruisend karakter.

De Afrikadag blijft dus de plek bij uitstek voor iedereen die inzicht wil krijgen in actuele ontwikkelingen in Afrika, mee wil praten over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking en politici wil laten zien dat Afrika en ontwikkelingssamenwerking hoog op de politieke agenda moeten staan!

Bron: www.afrikadag.nl
Technorati Tags: , ,