zondag, juni 18, 2006

Wroeten - ecologisch tuinprogramma Arjan Ederveen

Het was me even ontgaan maar het ecologische tuinprogramma 'Wroeten' van Arjan Ederveen wordt herhaald door de VPRO, wekelijks op zondag om 19:55 uur op Ned3. In dertig afleveringen van elk een kwartier zet Ederveen zijn eigen ecologische boerderij en winkel op. Leerzaam, interessant en met de nodige dosis Ederveen-humor. Voor als je It's not easy being green (BBC) leuk vond. Vandaag pas aflevering 3 en 4.
Bevlogen vertelt hij over de diversiteit van groenten, bloeiende bloempjes en plantjes en ander groen struikgewas. In de tuin bij zijn boerderij ergens in Nederland brengt hij verslag uit van wat daar gebeurt: er groeien gewone en ongewone groenten, er bloeien bloemen en planten en elke week wordt er een logeerdier gebracht door een boer die wel eens met vakantie wil.


Arjan wordt bijgestaan door ecologisch expert Heilien Tonckens en tuinman Hans Engelbrecht. In dertig overdonderende afleveringen lopen feit en fictie voortdurend door elkaar heen. Mooie verhalen en vreemde gebeurtenissen worden afgewisseld met doortimmerde, onderhoudende informatieve reportages over zaaien, telen en oogsten, over brandnetels, weckpotten, tomaten en brulkikkers.

Technorati Tags: , , , ,