zondag, december 23, 2007

Doneer uw kerstpakket


Veel van ons hebben de afgelopen week een kerstpakket ontvangen van onze werkgever. Steeds meer werkgevers kiezen voor een duurzaam pakket (bv het Fair Trade kerstpakket of een pakket via de Goede Doelen Winkel). Anderen bieden hun medewerkers de mogelijkheid de waarde van hun pakket aan een goed doel te schenken (bv doormiddel van een Pluim, Doneerbon of Oxfam Novib weggeef cadeau). Dit om het kerstpakket toch een maatschappelijk verantwoord karakter te geven.

Toch komt het nog vaak voor dat men de ingemaakte vruchten en exclusieve toastjes uit het pakket voorlopig niet nodig heeft, achterin de voorraadkast zet en pas weer terugvindt wanneer de houdbaarheidsdatum is vertreken. Jammer!

Geef wat weg!
Een tip voor degenen die dit herkennen of voor hen die al twee fondue stellen hebben en geen ruimte meer hebben voor de derde uit hun nieuwe kerstpakket: geef wat weg! Aan iemand uit uw omgeving, die minder bedeeld is dan u of de dakloze bij de buurtsuper (een pakket met voedsel leent zich hier misschien meer voor de dat met een fondue stel of champagne glazen...).

U kunt uw pakket ook schenken aan de voedselbank of kringloop winkel. U vindt er een in uw buurt via Google Maps. Vul uw woonplaats in in het daarvoor bedoelde zoekveld. Bijvoorbeeld : Voedselbanken rondom Utrecht of Kringloopwinkels rondom Rotterdam. Een andere optie is uw pakket achter te laten bij de winkel van Woord en Daad.

Bedrag overmaken
Is het allemaal te ver rijden en/of bevatte uw pakket precies die boodschappen die u nog miste, dan kunt u natuurlijk ook het uitgespaarde bedrag of meer zelf overmaken naar een goed doel. Kijk voor wat ideeën in de Kleine Beetjes links die we inmiddels verzameld hebben of bijvoorbeeld op:

Kleine beetjes wenst u fijne kerstdagen en een goed 2008.
Vergeet niet: alle kleine beetjes helpen!

Labels: , , , , , , , , , , , , ,