zondag, februari 05, 2006

Weltinnenraum des Kapitals

Van de website van Felix Meritis:
Naar aanleiding van het verschijnen van Sloterdijks nieuwe boek organiseren het Duitsland Instituut Amsterdam, Uitgeverij Boom, Goethe Institut Amsterdam en Felix Meritis een lezing door Peter Sloterdijk gevolgd door een debat.

In Weltinnenraum des Kapitals (titel Nederlandse uitgave: Het Kristalpaleis) betrekt Peter Sloterdijk het globaliseringsproces in een filosofisch systeem. Hij werkt met het beeld van een in tweeën gedeelde wereld. Het Westen bevindt zich in de 'broeikas' die hij 'Weltinnenraum des Kapitals' noemt, de rest daarbuiten. Als we over een geglobaliseerde wereld spreken - een proces dat in Sloterdijks ogen reeds is afgesloten - dan heeft dit feitelijk louter betrekking op dit 'wereldwijde interieur'. Met dit beeld tracht Sloterdijk duidelijk te maken hoe het Westen zich mentaal weet af te sluiten voor de 'buitenwereld' en hoe de (economische) ongelijkheid tussen westerse en niet-westerse werelddelen in stand wordt gehouden.
Over deze thema's gaat de auteur in discussie met Frits Bolkestein, voormalig Eurocommissaris, onder leiding van journalist Pieter van Os.

Datum: 13-03-2006
Aanvang: 20:00:00

Toegang: € 10,- / € 7,50 (studenten)
Reserveren: 020 623 13 11
e-mail: receptie@felix.meritis.nl


Voertaal: Engels

Technorati Tags: