zaterdag, december 24, 2005

NOVIB pakt uit - cadeau tips

Zo tegen het einde van het jaar geven we elkaar vaak cadeautjes. Afhankelijk van hoe vaak je Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw viert (met je vrienden, familie, collega's, nog weer andere vrienden) kan het aantal cadeautjes dat je in december koopt behoorlijk oplopen. Winkels bieden vaak handige cadeautips (uit hun winkel!) om je een handje te helpen met het zoeken van een cadeau. NOVIB doet dit jaar ook mee. Maar dan net iets anders.

Op de website van NOVIB Pakt Uit! (of via de papieren cadeau catalogus - bel 070 3421777) kun je een soort weg-geef-cadeau kopen. Je geeft het aan iemand die je kent..., maar het gaat naar iemand die het nodig heeft!
Een eerlijk inkomen. Genoeg voedsel. Schoon drinkwater. Een goede opleiding. Veiligheid. Vrijheid van meningsuiting. In tal van landen vechten mensen voor deze rechten. En wij vechten met hen mee. De cadeaus op deze website zijn voorbeelden van wat deze mensen hard nodig hebben.
Hoe het werkt
  • Eerst zoek je een cadeau uit. Je kunt kiezen uit verschillende cadeaus voor verschillende prijzen. Variërend van € 5 voor twee schoolboeken tot € 35 voor een geit of € 1080 voor veilig drinkwater voor een grote groep mensen.
  • Dan kies je er een leuke kaart bij met een afbeelding van het cadeau. Deze kaart is bedoeld voor degene aan wie jij het cadeau wilt geven. Je kunt kiezen wat er op de kaart moet komen te staan en of je hem zelf wilt geven of door NOVIB vast wilt laten versturen.
  • En het cadeau? Dat gaat intussen naar de mensen die het het hardst nodig hebben!