vrijdag, maart 17, 2006

De Kleine Aarde

Centrum voor een Duurzame Leefstijl - Boxtel
Doelstelling
De Kleine Aarde wil zoveel mogelijk mensen inspireren tot een duurzame leefstijl

Strategie
Het Eco-park (terrein) met de gebouwen, het magazine en de website van De Kleine Aarde worden optimaal benut om de doelstelling te verwezenlijken. Bezoekers kunnen in Boxtel ervaren wat een duurzame leefstijl in de praktijk inhoudt. Het park biedt educatie op een recreatieve wijze. De meeste projecten worden door middel van het Eco-park gerealiseerd.

Praktische realisatie
Het begrip duurzame leefstijl wordt vertaald naar de dagelijkse leefwereld van de consument. Daarvoor zijn zes thema’s uitgewerkt: tuinieren, voeding, bouwen & wonen, persoonlijke verzorging, mobiliteit en vrije tijd & recreatie. Per thema worden de belangrijkste milieuaspecten belicht en duurzame alternatieven aangedragen.

Mondiale Voetafdruk staat model
De thema’s sluiten aan bij het model van de Mondiale Voetafdruk. Inzicht in het effect van de persoonlijke leefstijl op het milieu biedt mogelijkheden tot aanpassing naar een meer duurzame leefstijl. De Kleine Aarde wil laten zien dat hiermee ook de kwaliteit van het persoonlijk leven verhoogd kan worden.
Activiteiten
Op de website van De Kleine Aarde is veel informatie over deze organisatie te vinden. Onder andere een overzicht van hun activiteiten. De agenda voor de komende maanden staat bijvoorbeeld vol met workshops:
  • Douchegel, lippenbalsemstick en shampoo maken
  • Bodylotion en deodorant maken
  • Ecologische moestuin
  • Houtworkshop
Maar ook zijn er 'muziekzondagen', kun je er rondleidingen krijgen en overnachten.





De Kleine Aarde, magazine voor een duurzame leefstijl
Voor € 25 euro per jaar wordt je Vriend van De Kleine Aarde en ontvang je het magazine:
"Het kwartaalblad De Kleine Aarde is een praktisch, informerend maar vooral inspirerend tijdschrift voor iedereen die streeft naar een duurzame(r) leefstijl.

In dit kleurrijke magazine vindt u artikelen, reportages en interviews op het gebied van (h)eerlijke voeding, ecologisch tuinieren, bouwen & wonen, mobiliteit, recreatie en persoonlijke verzorging.

Daarnaast maken intrigerende interviews en prikkelende columns van onder andere Romke van de Kaa, Marieke Henselmans (consuminderen) en Sophie Koers (praktisch idealisme) De Kleine Aarde tot een leuk blad om te lezen."
Technorati Tags: , , , ,