zondag, maart 05, 2006

Wheels4all

Aanstaande woensdag vieren christenen Biddag voor Gewas en Arbeid. De weekendbijlage van de christelijke krant het Nederlands Dagblad staat daarom dit weekend in het teken van 'goed doen' voor de wereld (mensen en milieu). Een van de projecten die genoemd worden in de kantlijn is Wheels4all, een initiatief van Henry Mentink dat begon met een 'deelauto'.
"Eerst hadden we met drie gezinnen één auto. Later groeide de groep en richtten we de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik op. Inmiddels heb ik ook een ander deelautobedrijf: www.wheels4all.nl. In 45 wijken van ons land staan verschillende auto's. Woe lid wordt van de Vereniging kan via de site een van de auto's reseveren op de dag dat hij er een nodig heeft. In een kluisje naast de deur van een van de leden die in de wijk woont, hangt de sleutel. In de auto ligt het reglement over kilometerverbruik, aftanken en andere voorwaarden. Wheels4all heeft nu 526 leden."

Bron: Nederlands Dagblad
Wheels4all heeft nu 46 auto's in 24 gemeenten, aldus de website. Het almaar groeiende project heeft inmiddels steun ontvangen van o.a. provincie Gelderland en Stichting DOEN. Ook won het in Zutphen de Zutphense Toekomstprijs.

Technorati Tags: , ,