vrijdag, maart 10, 2006

Een andere kiek op afval

'Afvalscheiden, goed bezig' is een project dat in drie verschillende regio's in Nederland is opgezet. Doel van het project is burgers bewust te maken van de hoeveelheid afval die we met z'n allen produceren en om de afvalberg te verminderen of op een zo goed mogelijke manier te verwerken.
Er ontstaat steeds meer afval. Het verwerken ervan kost veel energie, is slecht voor het milieu en kost erg veel geld. Bovendien blijkt uit onderzoek dat ongeveer 50% van het restafval nog bestaat uit afval dat nog prima kan worden hergebruikt. Afval scheiden én voorkomen bespaart dus zowel geld als het milieu. Door een subsidie van Novem (Nederlandse Organisatie voor Energie en Milieu) kan het project worden uitgevoerd.
In de regio Noord-West Veluwe is een wedstrijd uitgeschreven: 'Een andere kiek op afval'
Laat u inspireren. Fotografeer afval op een leuke, bijzondere of aantrekkelijke manier en win een digitale camera! Alle ingezonden foto's worden op deze site geplaatst.
De wedstrijd loopt tot 1 mei 2006. Ingezonden foto's zijn te zien op de website. Op dit moment staan er nog maar drie foto's, dus...

Een foto die goed bij deze wedstrijd had gepast is deze van Edgar Thissen.

Technorati Tags: , , ,