zondag, februari 12, 2006

Ontwikkelingssamenwerking – The Movie

“Ze hebben de meeste reclameprijzen al in de wacht gesleept, ze staan midden in het leven, voelen zich thuis in New York, Berlijn en Amsterdam. Ze dragen de duurste kleding, drinken (en snuiven soms), zijn creatief, loaded en arrogant. Ze hebben humor en geen trend ontgaat ze: Victor (33) en Ben (35) zijn het succesvolle ART & COPY duo van het prestigieuze FHTB-WGA reclamebureau. Voor niet minder dan 1150 euro per uur laten zij hun gedachten gaan om, ongeacht welk product, een raak concept te verzinnen.Het gaat Peter en Fedor voor de wind. Ze besluiten datgene te doen wat nog nooit iemand is gelukt:

Afrika op de kaart zetten. Dit allemaal uit ‘idealisme’. Okay, het staat natuurlijk ook wel lekker op je cv en aan vakantie waren ze ook toe." [Synopsis]
Zo begint de nieuwe film Ontwikkelingssamenwerking The Movie die op dit moment in de maak is. Na het bekijken van de trailer werd ik nieuwsgierig naar de rest. Ik intervieuwde daarom Simone Heemskerk van Palazinna Productions. Simone is een van de initiatiefnemers en regisseuse van de film.

Hoe is het idee voor deze film begonnen?

Ik maak al langer documentaires en reportages voor jongeren over Afrika. Samen met de 2 hoofdrolspelers (met wie ik al langer werk) hebben we voorgesteld om 1 keer iets heel groots te doen: De film. We zijn naar Afrika gegaan om een ‘trailer’ te draaien en met deze trailer zijn we partners gaan zoeken. Zo kwamen we onder andere bij PSO (www.pso.nl) en MTV(www.mtv.nl) terecht.

Bij een film over dit onderwerp verwacht je oorlogsvluchtelingen en waterputten. De trailer laat een gevecht met waterpistolen. Waarom juist deze benadering?

Afrika en humor dat zie je niet vaak. We wilden kijken of er nog wat te lachen valt in Afrika omdat we de zielige beelden wel kennen. Daarbij humor gebruiken om een ander beeld te creëren. We willen laten zien dat er mensen wonen.

Wat is je doelgroep en hoe wil de die bereiken?

De film is vooral voor jongeren (16-25). Het wordt een brede publieksfilm die in de grote bioscopen gaat draaien. De MTV stijl gebruiken wij als leidraad in het creatieve proces.

We willen de film niet neerzetten als een educatieve film, maar wel mogelijkheden creeren om jongeren te activeren. Er zal een grote campagne voor en na de film komen. Vóór de release om iedereen naar de bioscoop te krijgen. En erná een campagne waarin iedereen met Afrika aan de slag kan.

Hoe zijn de reacties die jullie tot nu toe op de trailer kregen?

We kregen tot nu toe al heel veel reacties, voornamelijk goede! Maar er zijn natuurlijk ook kritische commentaren. Sommige mensen vinden bijvoorbeeld de ‘supersoaker scene’ echt niet kunnen. Anderen vinden de opvoering in de schoolklas te genant voor woorden. Met vervelende reacties zitten we niet want we geloven in hetgeen we doen!

Waar en wanneer zal de film te zien zijn?

Op dit moment schrijven we het scenario verder af zodat we in september/oktober kunnen gaan filmen. De release van Ontwikkelingssamenwerking - The Movie zal waarschijnlijk in januari 2007 zijn.


Technorati Tags:

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Goeie site, goeie onderwerpen!

zaterdag, 25 februari, 2006

 

Een reactie posten

<< Home